Momentum Gruppen investerer i Siemens 2,3 MW vindmølle ved Sorø

Kategorier: 2013 23 Jan 2018

Momentum Gruppen har investeret i en nyere vindmølle i Tjørntved ved Sorø og frasælger 22,9% til Roskilde Kommunes energiselskab, Roskilde Vedvarende Energi A/S.
Momentums søsterselskab, Momentum Energy Group ApS ejer således 77,1 % af møllen, medens Roskilde Vedvarende Energi A/S ejer 22,9%. Tjørntvedmøllen er en nyere vindmølle som står 9 km udenfor Sorø.

Karim Friis Arfaoui, formand for kommunens Klima- og Miljøudvalg udtaler:
I Roskilde Kommune er vi ambitiøse på klimaområdet, vi ser jo, hvordan klimaforandringerne - også lokalt - giver store udfordringer. Når kommunen appellerer til borgere og virksomheder om at bidrage til reduktion af CO2-udledningen, er det vigtigt og naturligt, at kommunen fejer for egen dør. Det gør vi bl.a. ved at energirenovere vores mange bygninger og ved køb af hybrid- og elbiler i stedet for benzin- og dieselbiler. 
Men vi kan ikke undvære varme og el. Så derfor investerer vi i vindmølleandele, for også på den måde at bidrage til den grønne omstilling af energiproduktionen”.

“Momentum Gruppen har beskæftiget sig med grøn energi siden årtusindeskiftet og forvalter i dag aktiver inden for sol- og vindenergi for mere end 4 mia. DKK.
Som Roskilde virksomhed er vi ekstra stolte over, at vi kan hjælpe Roskilde Kommune med at investere i Tjørntved-møllen",
siger Momentum Gruppens direktør Kim Madsen. 

Roskilde Kommunes pressemeddelelse kan læses her

Yderligere oplysninger

Direktør Kim Madsen, Momentum Gruppen A/S
+45 46 33 70 12, kim@momentum-gruppen.com

Formand for Klima- og Miljøudvalget, Karim Friis Arfaoui
+45 22 35 23 00, karimfa@roskilde.dk